11.02.2020

Народният представител Георги Марков представи в Хасково книгата си „Феноменът Виктор Орбан”

Винаги бих дошъл в Хасково заради двама души. Единият е Станимир Стоилов, а другият е моят приятел Делян Добрев. Според мен това е най- талантливият политик  на новото хилядолетие. С тези думи депутатът от ГЕРБ  и бивш конституционен съдия Георги Марков откри срещата в Хасково по повод 30 години от демократичните промени. На събитието той представи и книгата си  „Феноменът Виктор Орбан”.

Георги Марков направи свой прочит на местните избори в Хасковска област и похвали областния координатор на ГЕРБ Делян Добрев за победите от първи тур в кметските избори в 7 общини от областта. „Категоричните победи на първи тур на кметските избори в Хасково, Димитровград, Симеоновград, Ивайловград, Свиленград, Харманли и Любимец са заслуга на Делян Добрев. Общинските съветници на Добрев в Хасково са 16, а на Йончева шестима. В Димитровград са 15 за  ГЕРБ, срещу петима за БСП. Шапка им свалям на кметовете в Хасковско”, призна Марков.

Бившият конституционен съдия представи от своя гледна точка събитията от зимата на 1989 година, като припомни, че на практика българската демокрация е стартирала като президентска република. „България обаче погреба президентската република, а на 14 декември, когато десетки хиляди софиянци свалиха член първи на Живковата конституция, Младенов призова танковете да дойдат. Съвсем закономерно през 1990 година над 80% от българските граждани гласуваха за парламентарна република“, припомни Марков.

„Днес, в условия на парламентарна република, държавният глава чрез обръщение към нацията сваля доверието си от правителството, с което е задължен да работи по Конституция, независимо дали го харесва или не. Заявява публично, че е само с избирателите, които са срещу правителството и се отказа да е президент на онези, които са избрали ГЕРБ“ –  каза още Георги Марков.

Хасково е 17-тият град в България, в който депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия представя книгата си „Феноменът Виктор Орман” по случай 30 години от промяната в Източна Европа. На представянето на книгата присъстваха кметът на Хасково Станислав Дечев, областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев, народните представители Евгения Ангелова и Митко Полихронов, областният управител д-р Стефка Здравкова и заместникът й Митко Петров, бившият футболист на Левски Емил Ангелов и много граждани.

 

 

< Назад