14.11.2017

Народният представител инж. Петя Аврамова беше официален гост на откриването на новоизграден кът за отдих в с. Софрониево

Народният представител от ГЕРБ-Враца и областен координатор на партията инж. Петя Аврамова беше официален гост на откриването на новоизградения кът за отдих в с. Софрониево, община Мизия. На събитието присъстваха областният управител Малина Николова, общинските съветници от ГЕРБ в Общински съвет – Мизия и гости.

„Не случайно проектът се казва „Зелено бъдеще – от поколения за поколения“ и аз съм сигурна, че тази беседка ще бъде ползвана от малки и големи. Поздравявам Ви , че обединени от желанието да създадете нещо хубаво за Софрониево, изграждате такива красиви места. Пожелавам Ви да я ползвате със здраве“, каза при откриването народният представител Петя Аврамова и подари на кмета на населеното място Демира Димитрова  българския трикольор.

Облагороденото пространство е изградено чрез реализацията на проект „Зелено бъдеще – от поколения за поколения“ по Националната кампания на МОСВ „За чиста околна среда“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“.

Кметът на с. Софрониево Демира Димитрова привества гостите и жителите и благодари на екипа – Галя Ангелова и Силвия Радкова, с чиито усилия е реализиран проектът. „Идеята, която реализирахме, е освен кът за отдих облагороденото пространство ще се ползва като изнесена класна стая и за различни извънкласни събирания. Радвам се, че тук нашите съграждани могат да се забавляват, да прекарват своето свободно време и да организират различни празници за нашите деца. Наши доброволци – „Зелени патрули” ще наблюдават през деня за чистотата на парка и да не се разрушава имуществото “, заяви Демира Димитрова и допълни, че като част от облагородяването на мястото за отдих е изградено парково осветление, беседка и алеи с цветни насаждения.

< Назад