24.11.2017

Народният представител Иван Миховски и председателят на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев участваха в информационна среща в Угърчин

Народният представител от ГЕРБ-Ловеч Иван Миховски и лидерът на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев участваха в информационна среща в Угърчин. Тя бе организирана от областния управител Георги Терзийски в рамките на комуникационната стратегия на България за председателството на Съвета на ЕС и по повод 10 години от членството на страната ни в Алианса. Благодарение на отличната организация на кметския екип на Станимир Петков /ГЕРБ/, жителите на Угърчин имаха възможност да се запознаят с приоритетите на страната ни за европредседателството и заедно с гостите си коментираха ползата от членството на страната ни в ЕС.

Терзийски представи любопитна информация за предстоящото от 1 януари председателство, като акцентира на девизът „Съединението прави сила“. Той представи приоритетите на България и поясни ролята на страната ни в международен план.
„Председателството на Съвета на ЕС е трудна и отговорна задача, която ще бъде перфектно изпълнена от България. Българското правителство работи усилено по поставените приоритети и както досега страната ни ще бъде позиционирана по най-добрия начин в дневния ред на Европа. Това има огромно значение и за по-нататъшното успешно развитие на регионите, което вълнува и жителите на Угърчин“, каза пред угърчинци Георг Георгиев, който е и заместник-министър на външните работи. Той разказа за работата на държавата през първите шест месеца на тази година, като подчерта усилията на правителството за стабилността в страната.

„Има сили, които се опитват да провалят тази стабилност на страната ни, да провалят усилията ни за това важно и отговорно председателство, което е първо за България. В момента държавата ни е стабилна във всяко отношение и всички тези опити да се дестабилизира имат изключително пагубно влияние за развитието ни“, коментира народният представител от ГЕРБ-Ловеч Иван Миховски.

След деловата част жители и гости се насладиха на фолклорни изпълнения на самодейци от местното читалище.

< Назад