28.06.2017

Народният представител от ГЕРБ Алтимир Адамов: Ще поискам официални отговори от всички ресорни институции, за да опровергая неверните твърдения за нарушения в Община Алфатар

По случай проведените приемни с жители на общините Дулово, Тутракан и Алфатар в началото на тази седмица депутатът от ГЕРБ Алтимир Адамов даде пресконференция, по време на която информира обществеността за поставените пред него проблеми.

„По време на приемната ми в Алфатар хората поставиха въпрос за необходимост от нови матраци и възглавници в местната детска градина и той бе решен", съобщи народният представител. В Тутракан местният детски състав „Възраждане" е поискал финансова помощ за свои участия, а селскостопански работници са обърнали внимание, че не получават навременна информация. В Дулово много ярко е изпъкнал проблемът с острата нужда от нова детска градина, тъй като в действащата местата не достигали. „С кмета на Дулово д-р Юксел Ахмед обсъдихме възможността за строителството на нова детска градина и мисля, че в скоро врем ще имаме положително развитие по въпроса", каза в заключение Алтимир Адамов.

На въпрос как ще коментира изнесената информация от Стоян Мирчев от БСП, свързана с Община Алфатар, депутатът от ГЕРБ заяви, че ще поиска официални отговори от всички ресорни институции, за да опровергае неверните твърдения.

„Стоян Мирчев посочва, че има много уволнени служители от общинската администрация в Алфатар. Аз ще поискам официален отговор дали това е така от областната инспекция по труда. Мирчев твърди, че Янка Господинова се е разпореждала с държавни имоти. Аз ще поискам официална информация от областния управител дали това е така. Относно твърденията, че не предоставя какъвто и да е отчет за дейността си, липсата на приемни дни и дали сама си е определила размера на трудовото възнаграждение ще бъде поискана информация от Община Алфатар. Мирчев твърди за избирателност при предоставянето на безплатен топъл обяд. Аз ще поискам отговор от Агенцията за социално подпомагане дали това е така.  Ще предоставя всички официални отговори на медиите", коментира Адамов. На въпрос дали има информация, че дъщерята на Янка Господинова е била назначена на работа в общинската администрация, Адамов отговори: „Знам, че по този въпрос Стоян Мирчев е сезирал Комисията за установяване на конфликт на интереси и ще изчакам нейния отговор. Но искам да попитам, след като той твърди, че има и други нарушения, защо е сезирал само тази комисия, а не всички ресорни". Адамов заяви още, че при всяко получаване на отговор на негово запитване ще свиква пресконференции по темата.

 

< Назад