30.10.2018

Народният представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков проведе приемен ден в Камено

На какво се дължи забавянето на ремонта на Околовръстното шосе на Камено. Този въпрос основно бе разискван в рамките на приемния ден на народния представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков.

„Темата вълнува всички жители на Камено, проектът за ремонт и разширение на Околовръстното шосе вече е готов. Осигурено е финансиране, т.е. необходимите средства са налице, проведена е процедура за избор на изпълнител, определена е фирмата изпълнител. Но, за съжаление, има участник в процедурата, който в момента я обжалва. Това е единствената причина ремонтът да не започва. Всичко е в ръцете на Комисията за защита на конкуренцията и евентуално Административния съд и до произнасяне от страна на институции, се налага жителите на Камено да чакат“, коментира бургаският депутат.

Друга тема, която вълнува местните хора е стартиране на ремонта на камбанарията в местния храм „Св. Георги Победоносец“. Жителите са събрали средства и искат да обновят църквата.

„Поех ангажимент към тях и ще съдействам пред Министерството на културата да бъде даден колкото може по-бързо старт на ремонта на камбанарията. Надявам се в един следващите храмови празници тя да зарадва вярващите с новия си вид. Що се отнася до обновяването на една от градските улици - „Георги Кондолов“ , по мярка 7/2 от Фонд „Земеделие“, обещах съдействие пред кмета и пред администрацията на Община Камено”, поясни Вълков.

 

< Назад