17.04.2015

Народният представител от ГЕРБ Корнелия Маринова поздрави учениците и педагозите от Езиковата гимназия в Ловеч

Народният представител от ГЕРБ-Ловеч и член на парламентарната Комисия по образование и наука Корнелия Маринова поздрави учениците и педагогическия екип на Езиковата гимназия в Ловеч по повод празника на школото.

Маринова призова днешните възпитаници на училището: „Станете юристи, за да търсите правото не само за своите клиенти, търсете правото заради България! Станете учители, не само за да работите с деца, а за да образовате нацията! Станете лекари, не само за да лекувате своите пациенти, а да се грижите за България! Станете бизнесмени, не само за да печелите вие, а за да създавате работни места! Станете инженери, не само за да имате работа, а за да градите България! Станете артисти, не за да бъдете известни, а за да зареждате и вдъхновявате с изкуство. Станете историци, за да изследвате и ни напомняте славното ни минало, за да имаме самочувствието да вървим напред! Преди всичко станете качествени професионалисти и истински хора. Търсете Доброто, предавайте го на другите, защитавайте го, умножавайте го! Защото светът има нужда от вас, за да бъде по-светъл! Защото България има нужда от вас, за да бъде по-красива и успешна! Защото Ловеч има нужда от вас, за да се възроди и се върне на картата на България като град на бъдещето, какъвто искаме да бъде!”.

 

Тазгодишният празник на Езиковата гимназия отбеляза 135 години чуждоезиково обучение и 65 години Смесено училище за чужди езици. Сред гостите бе и зам.-министър Деница Николова, възпитаник на гимназията и областният управител д-р Мадлена Бояджиева.

< Назад