01.03.2019

Народният представител от ГЕРБ Милена Дамянова се срещна с учители от район Кремиковци

Общинският съветник от ГЕРБ Ивелина Джартова организира среща на тема образование между директори и учители от район Кремиковци с народния представител и председател на Комисията по образование в Народното събрание Милена Дамянова.

Сред темите обсъждани по време на срещата бяха мерките за качествено професионално образование на учителите, инвестициите в образованието и успешните законодателни инициативи. По време на дискусията се подчерта, че образованието е основният приоритет на правителството, защото така ще бъдат удовлетворени нуждите на пазара на труда и ще се допринесе за по-успешна интеграция на някои групи в обществото. Този приоритет е поставен, както на национално, така и на регионално ниво. Една от целите е да се подпомогне развитието на гражданските и социалните компетентности на учениците, които обединяват в едно умението на младите хора да мислят и да работят в екип, да се реализират в общност и да търсят удовлетворение от развитието си в личен и професионален план. Качественото образование ще помогне страната ни да бъде развита технологична държава.

По време на срещата бе отбелязано, че за първи път средната брутна учителска работна заплата, изпреварва средната за страната. Това е резултат от една постоянна политика, която цели качествено и модерно образование. Една от темите в платформата за Гражданския диалози „Европа в нашия дом“, които ГЕРБ организира е на тема образование.  Той е отворен за всички представители на образователните институции и гражданите. По време на него ще бъдат дискутирани националните и местните политики в сферата на образование.

< Назад