20.03.2018

Народният представител от ГЕРБ Младен Шишков проведе открита приемна в Калояново


Народният представител от ГЕРБ-Пловдив област Младен Шишков проведе открита приемна в Калояново. На нея присъстваха представители от структурата на ГЕРБ в общината, общински съветници и кметове на кметства в община Калояново.

 

По време на разговора бе обсъдено предложение на общинските съветници, свързано с капиталовите разходи на общината и разпределението им по малките кметства. Младен Шишков уточни, че преди седмица е организирал среща между зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и  Сдружението на кметове на кметства. На нея е обсъден вариант за по - справедливо разпределение на средствата от общинския към бюджета на малките кметствата. По думите му това се налага тъй като много от  кметове се оказват  в неблагоприятно положение, защото са от различни партии с общинските кметове и по този начин се поставя разделителна линия между различните села в общината и разпределението на парите от бюджета. Депутатът допълни още, че на срещата Цветан Цветанов е поел ангажимент за законодателни промени, които ще елиминират тази несправедливост.
По време на приемната бе направен и анализ на политическата ситуация и бяха обсъдени мерки за бъдещата работа на структурата на ГЕРБ. Присъстващите представители на ГЕРБ - Калояново взеха решение да търсят  по - широка подкрепа в Общинския съвет, за да могат да бъдат удовлетворени повече потребности на жителите на общината.

 

Истанбулската конвенция и стабилността на правителството също бяха част от разискваните теми. Жителите на Калояново, дошли на приемната, поставиха и въпроси, свързани с оперативните програми и възможността земеделските производители да се възползват от тях. Хората се интересуваха защо върху дейността на земеделските производители се налага 15% данък печалба и има ли възможност чрез законови промени този част да се реинвестира в техника и т.н. - така както е за търговските дружества. Имаше и въпроси за внесения в Народното събрание Законопроект за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. По думите на земеделските производители част от текстовете на този закон гарантират унищожение на техния бизнес.

 

 

< Назад