30.03.2015

Народният представител от ГЕРБ Свилен Иванов: Промените в ГПК засягат предимно дейността на частните съдебни изпълнители

Промените в ГПК засягат предимно дейността на частните съдебни изпълнители. Това съобщи по време на пресконференция Свилен Иванов - народен представител от ГЕРБ– Русе по повод промените в ГПК и НПК. „През миналата седмица са променени закони в тази посока. Единият законопроект дори е предвиждал премахването на частните съдебни изпълнители /ЧСИ/, което, при липса на алтернатива, не бе прието. Предвидено е намаляване на таксите при доброволно изпълнение. Това са само малки „брънки“ от проблемите в Закона за ЧСИ. В тази връзка вероятно Министерски съвет ще внесе проект за закон“, посочи Свилен Иванов.

 

Иванов обясни, че на първо четене в Комисията по екология е бил приет новият Закон за водите. Според него в по – голямата част той е синхронизиран с европейските директиви. „По – важното е, че в него се урежда по – строг контрол по експлоатацията на язовирите. Досега е нямало контролен орган, който да се занимава с тези обекти, предизвикали немалко бедствия досега у нас“, каза още депутатът.

 

 

 

< Назад