22.01.2019

Народният представител от ГЕРБ-Видин Владимир Тошев поздрави екипа на АГО по повод Бабинден

Народният представител от ГЕРБ  Владимир Тошев поздрави лекарите и акушерките от Акушеро - гинекологичното отделение на МБАЛ „Света Петка”- Видин по повод 21  януари - Ден на родилната помощ. „Приемете моята дълбока благодарност за Вашата всеотдайност и професионализъм. Бъдете здрави, силни и удовлетворени от работата си! Гордейте се с професията си!”. С тези думи народният представител Владимир Тошев честити Бабинден на лекарите и акушерките. „Това е празник посветен на най-щастливото събитие в живота на всяко семейство, празник на почитта и признателността ни към хората, които посрещат новия живот”, посочи още Владимир Тошев. Той дари лични средства, с които да бъде закупен акушерски монитор за нуждите на отделението.

Завеждащият АГО д-р Слави Любенов връчи на Владимир Тошев благодарствено писмо от името на изпълнителния директор на МБАЛ „Св. Петка“ – д-р Цветан Василев. В него се изказва убеденост, че отличните отношения ще се запазят и в бъдеще, а взаимната помощ при реализиране на лечебната дейност, осъществявана от болничното заведение, ще продължи.

Тържеството завърши с водосвет за здраве и традиционният за Бабинден ритуал „поливане на ръцете“. Възпитаници на ДГ “Зорница” поздравиха със стихчета и танци “най-добрите баби” и закичиха акушерките и гостите на тържеството със здравец.

Гости на събитието бяха кметът на община Видин Огнян Ценков, областният управител Албена Георгиева и Венци Пасков, заместник-кмет на Общината.



 

< Назад