26.05.2017

Народният представител от ГЕРБ Владимир Вълев стартира кампания „Спорт срещу агресия”

Народният представител от ГЕРБ Владимир Вълев стартира кампания под наслов „Спорт срещу агресия”. Началото на инициативата ще бъде дадено във Варна с тренировка на открито, която ще се проведе заедно с организацията БИС (Благотворителност и спорт). Всеки, който желае да подкрепи каузата, може да го направи на 27 май (събота), от 8:00 ч. край Паметника на българо-съветската дружба, където много хора спортуват за здраве.

„Благодаря на организацията БИС, която прегърна идеята да популяризираме спорта като начин за преодоляване на агресията във всичките й форми. Случаите на насилие в обществото ни, за съжаление, зачестиха. Нека превърнем агресията в спортен хъс. Нека младите хора да изявяват своята физическа сила в спортните зали и чрез тренировки, а не на улицата или в класните стаи”, призова Владимир Вълев, който е трикратен европейски и трикратен световен шампион по кикбокс, а миналата година спечели и пояса на WAKO PRO при професионалистите в К-1.

„Каузата е надпартийна и е важно да получи широка обществена подкрепа. Като състезател и треньор знам от опит, че спортът възпитава, калява и физиката, и духа, учи те да уважаваш своя противник. Защото победата си струва само в честно съревнование с равностоен противник!”, сподели Владимир Вълев.

Миналата година заедно с БИС той проведе тренировка в ГПЧЕ „Йоан Екзарх” във Варна. „Инициативата мотивира учениците да бъдат активни и ги зареди с положителни емоции. Това ни стимулира да продължаваме да работим в тази посока и чрез масов спорт да се противопоставим на проявите на агресия в обществото ни”, коментира Владимир Вълев.

 

< Назад