03.02.2015

Народният представител от ГЕРБ - Ямбол Иван Чолаков представи Националната програма за енергийна ефективност

Програмата за саниране бе един от предизборните ангажименти на ГЕРБ и реализирането й ще покаже  последователност и коректност към избирателите. Това заяви пред ямболските медии народният представител от ПП ГЕРБ  Иван Чолаков, който разясни основните акценти в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Той подчерта, че значителният ресурс от 1 милиард лева  демонстрира сериозните намерения на правителството да изпълни този ангажимент. Иван Чолаков призова жителите на област Ямбол да бъдат активни и бързо да попълнят необходимия набор от документи за кандидатстване по програмата.

 

Народният представител обясни, че Програмата е изключително важна за  Ямболска област, защото  има 3 града -центрове на общини, които попадат в обхвата й и в тях живее по-голяма част от населението на областта –посочи  още народният представител. По думите му, възможност да кандидатстват имат над 100 сгради в Ямбол, десетки в Елхово и няколко в Стралджа. „Мисля, че с тази програма ще имаме по-топли, по-уютни и по-красиви домове. Санирането ще удължи живота на сградите, а най-важното – ще намали сметките за отопление“, допълни Иван Чолаков. Той акцентира и върху големия икономически ефект, който ще има програмата.

 

Чолаков опроверга манипулациите, свързани с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Според него жилищата са имали нужда от саниране отдавна - и преди 5, и преди 7 години. Той зададе въпроса защо при старта на програмния период, когато БСП  бяха на власт,  тази възможност беше пропусната. „С коментарите си, за пореден път БСП демонстрира деструктивното поведение, прехвърляйки собствените грехове върху политическите си опоненти и вместо да помага на хората тя отново ги плаши с лъжите си, с което вреди не на ГЕРБ, a на самите тези хора“, категоричен бе Иван Чолаков.

< Назад