11.11.2014

Народният представител от ПП ГЕРБ Георги Андонов проведе приемна в Белица

При голям интерес премина приемната на народният представител от ПП ГЕРБ Георги Андонов, организирана в офиса на партията в Белица.
Жителите на общината поискаха народните представители от управляващата партия да съдействат за разкриването на звено за бърза помощ в Белица, тъй като в момента ги обслужват медиците от съседната община Разлог. „В община Белица има доста отдалечени населени места и забавянето на линейките особено в зимните месеци, когато придвижването е затруднено от тежките метеорологични условия, понякога се оказва фатално. Уверенията на кметската администрация са, че има наличен сграден фонд, който може да се предостави”, коментираха хората по време на приемната. Народният представител Георги Андонов се ангажира да коментира проблема пред новия здравен министър и при възможност да се предприемат стъпки за разкриването на такова звено за бърза помощ.
Най-тревожните въпроси, които поставиха жители на общината бяха свързани с управлението на общинските гори. „Хората сигнализираха за корупционни практики и сериозни нарушения при управлението на общинските гори, които са важен ресурс в тази община. Сигнализират за изнасяне на много големи количества дървесина, без необходимата документация, затова искат да поставя питане пред министъра на земеделието, както и да се извърши проверка как общинската администрация управлява този горски фонд”, коментира Георги Андонов.
Жителите на общината сигнализираха още, че общинският кмет Ибрахим Палев продължава да използва програмите за временна заетост, за да назначава близки до ДПС и да упражнява натиск върху хората. Посетителите на приемната поискаха още народният представител да поиска информация как се разходват средствата по проекти, спечелени от програмите на Европейския съюз, както и по различни програми, финансирани от държавния бюджет, тъй като сега няма яснота и прозрачност при провеждането на процедурите по избор на фирмите-изпълнители на обектите, както и  какви средства за постъпили в общината.
Георги Андонов се ангажира да провежда приемна в Белица всеки месец, за да имат възможност жителите на общината да поставят на дневен ред злободневните проблеми.
Преди да проведе приемната народният представител Георги Андонов се срещна и с актива на партийната структура и им благодари за добрата работа по време на предизборната кампания. Той подчерта, че в смесените райони, каквато е община Белица, е изключително трудно да се работи и всеки глас за друга политическа сила, освен ДПС, се печели с много хъс и работа.

< Назад