21.11.2012

Народният представител от ПП ГЕРБ Николай Петков с поздравителен адрес до гражданите на общините Карлово и Сопот

"Няма път, който да не започва от къщата", казват мъдреците. Нека във всеки християнски дом продължават да живеят вярата и благочестието, а семействата ни бъдат изпълнени с любов, разбирателство и много щастие! Честит празник!“

Това се казва в поздравителния адрес на народния представител от ГЕРБ - Пловдив Област Николай Петков до жителите на общините Карлово и Сопот. Поводът е 21 ноември, в който християнският свят чества Въведение Богородично.

Според депутата, това е един от най-големите вселенски празници - денят, в който невръстната Мария, обречена на Бога от родителите си Йоаким и Анна, едва 3-годишна е въведена в Йерусалимския храм.

„Не случайно Църквата е отредила Въведение Богородично като Ден на християнското семейство. Подобно на влизането на Св. Богородица в храма е и семейното идване в храма на този празник. Той символизира въвеждането на детето в лоното на християнската църква и вярата - духовно задължение на всеки родител. Защото семейството е най-доброто училище, което може да даде първите познания за християнските добродетели, на които векове се е крепял българският род. То е школа за здрави добродетели - съпружеска вярност, мир, трудолюбие, целомъдрие“, допълва в поздрава си Николай Петков.

< Назад