20.05.2015

Народният представител от ПП ГЕРБ-Варна Красимира Анастасова награди таланти от Долни чифлик

Народният представител от ПП ГЕРБ-Варна Красимира Анастасова награди изявени участници в Общинския преглед на художествената самодейност, който се проведе в град Долни чифлик. Варненският депутат лично осигури 2 парични награди, с които бяха отличени представители на  Народно читалище „Изгрев – 1919” – Мария Красимирова и юношеската група за обработен фолклор „Фолклорен изгрев” с художествен ръководител Валентина Манолова. Наградите ще подпомогнат участието им в предстоящи фестивали.

Журито оцени повече от 550 участници от всички читалища и клубове за любителско творчество на територията на община Долни чифлик. Около 40 танцови състава премериха сили в различни възрастови групи.

„В навечерието на 24 май – денят, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий, денят на буквите и словото, денят на българския национален дух пожелавам на всички просветни и културни дейци здраве, творчески успехи, самочувствие, висок професионализъм и вдъхновение! Продължавайте да съхранявате и предавате на поколенията българските традиции! Те са изворът, от който черпим гордост и национално самочувствие!”, заяви в приветствието си към участниците народният представител Красимира Анастасова, която е зам.-председател на комисията по културата и медиите и член на комисията по образованието и науката в Народното събрание.

Като дългогодишен училищен директор в своя роден град Долни чифлик Анастасова поздрави специално и всички номинирани и наградени с приз за директор, учител и ученик на годината, както отличените културни деятели на общината. „Поздравявам Ви за професионализма, творческия ентусиазъм и стремежа да запазите българщината”, изтъкна народният представител.

< Назад