30.08.2018

Народният представител Петя Аврамова бе гост на тържествената сесия на Общински съвет – Криводол

Народният представител от ГЕРБ-Враца и областен координатор на партията Петя Аврамова, областният управител Малина Николова и заместник-областният управител Мирослав Комитски бяха гости на тържественото заседание на Общински съвет – Криводол по повод празника на общината. Сесията започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от тежката катастрофа край Своге.

Председателят на Общински съвет – Криводол Петър Комитски откри заседанието, като благодари на всички, които подкрепят усилията им за развитието на общината. „Хората ежедневно изискват от нас и ние сме длъжни да оправдаем тяхното доверие. Вярвам, че ако работим заедно ще успеем да постигнем това, което е най-добро за развитието на общината”, каза Петър Комитски.

Народният представител Петя Аврамова поздрави всички жители и гости на Криводол по повод празника.„Радвам се, че в днешния празничен ден съм заедно с Вас и от сърце Ви пожелавам  здраве и благоденствие за Вас и Вашите семейства, повече поводи за оптимизъм и весело посрещане на празника”, каза Петя Аврамова. Тя заяви, че въпреки трудностите с които се сблъскват кметът и общинските съветници, те полагат огромни усилия за осигуряване на по-добри условия за живот на гражданите.

„Криводол е една от общините с тежко наследство и големи кредити, което не ѝ позволява да работи нормално и със собствени средства да решава всички проблеми в населените места. Въпреки трудностите аз виждам усилията, които се полагат от страна на общинското ръководство, кмета на община Криводол, председателя на Общински съвет, както и общински съветници. С тях поддържаме постоянни контакти и обсъждаме исканията за помощ от държавата във връзка с решаване на проблемите в общината.  В последните години с общи усилия успяхме да осигурим средства за ремонт на пътната инфраструктура в общината. С Постановления на МС през 2016 и 2017 г. правителството на ГЕРБ осигури допълнителни  1 150 000 лева, с които бяха ремонтирани улици в селата Галатин, Ракево, Лесура, Пудрия и Осен. Ремонтира се и мостът над река Ботуня, път I – 1 Монтана – Враца при с. Краводер. Приключи ремонтът на пътя Враца – Криводол на стойност 6.3 млн. лева. В началото на месец август правителството одобри отпускането на допълнителни 5 730 000 лева за общините от област Враца. Средства получиха общините Враца, Козлодуй, Оряхово, Бяла Слатина, Хайредин, Борован и община Криводол, в размер на 800 000 лева. С тях ще бъдат ремонтирани улици в Криводол и селата Баурене, Пудрия, Градешница и Бабино. Църквата в село Ракево получи първи транш от 15 000 лева за ремонт, като ще работим да се осигурят и останалите средства”, каза още Петя Аврамова.

Тя подчерта, че предстои да бъдат ремонтирани и пътните отсечки Ракево – Баурене и Ракево – Добруша – Градешница. Средствата за ремонта са на стойност над 4 млн. лева и са от спечелен проект по Програмата за развитие на селските райони.

„Работата за обновяването и изграждането на нова инфраструктура в област Враца е приоритет и аз поемам ангажимента да работя с Вас, така че община Криводол да получи адекватна подкрепа и да излезе от финансовата криза”, каза в заключение Петя Аврамова.

На Тържественото заседание бяха връчени и наградите на Община Криводол. Д-р Валери Симеонов бе отличен за принос в здравеопазването и по случай 60-годишния му юбилей. Награди получиха още кметът на Лесура Евгени Димитров, читалищата в селата Ракево, Осен, Лесура и Краводер. Със специална грамота бе отличен Мирослав Стоянов за всеотдайността му при гасене на пожари в землището на с. Баурене.

 

 

< Назад