02.11.2016

Народният представител Петя Аврамова бе гост на тържеството по повод Деня на народните будители в гр. Оряхово

Народният представител Петя Аврамова и общинският ръководител на ГЕРБ – Враца Малина Николова бяха гости на тържеството по повод Деня на народните будители в гр. Оряхово. Празникът, на който присъства и кметът на града Росен Добрев премина под мотото „Събуди се навреме”.  Ученици и учители от две учебни заведения "Св. Св. Кирил и Методий" и "Д-р Петър Берон" се включиха в образователна игра  в парк "Щурците". Децата имаха за задача да открият дървени петлета с изписани върху тях куплети от шест български стихотворения: "Аз съм българче", "Де е България", "Татковина", "Обич", "Обичам те, родино", "Високи, сини планини". След като събраха всички фигурки класните ръководители на отборите прочетоха целите стихотворения.

„Нашите ученици са родолюбци. Нашите учители са родолюбци... Всяко българско стихотворение заслужава да бъде научено, помнено и рецитирано." Така секретарят на Община Оряхово Христина Цонева поздрави участниците в играта и обяви всички отбори за победители.

По инициатива на ЖГЕРБ и МГЕРБ – Оряхово бе организирани и изложба на старинни часовници. От днес в парк „Щурците” жителите на града си имат и слънчев часовник. Той бе създаден с участието на народния представител Петя Аврамова, общинския ръководител на ГЕРБ - Враца - Малина Николова, секретаря на община Оряхово Христинка Цонева, кметовете на Селановци, Остров и Лесковец - Росица Койнова, Ирена Станкулова и Галина Светозарова, председателя на ОбС – Румяна Декова, общинските съветници – Мануела Кръстева, Силвия Монова, Силвия Маринова и Цецка Георгиева и председателя на МГЕРБ – Цветелина Недкова.

 

< Назад