21.06.2015

Народният представител Румен Желев се присъедни към инициатива за деца от размирни райони в Украйна

60 деца от размирни райони в Украйна ще прекарат незабравима лятна ваканция в Китен. Момичетата и момчетата, останали без родители заради военния конфликт в своята родина, ще почиват в хотел в морския град 20 дни. Те бяха посрещнати от посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи, почетният консул Димитър Караненов, съветникът на министър председареля по социалните въпроси Тотю Младенов. Инициативата подкрепи и  депутатът Румен Желев, който поздрави децата, настанени в Китен. Те бяха приветствани и от кмета на Приморско Димитър Германов, кметът на Китен Атанас Петров и зам.-кметът Милчо Милев.

„Иницитивата се прави за първи път, като бе избрано българското Черноморие, а следващите групи ще посетят и други райони на страната. Надяваме се следващата година да приемем още повече деца. Идеята е на Министерски съвет, ние на местно ниво съдействахме за осъщестяването й. Подкрепи ни много и общинската структура на ГЕРБ. Щастлив съм, че тези деца ще могат поне за малко да се откъснат от преживяното и да ще се радват като всички останали на лятната ваканция”, сподели бургаският депутат Румен Желев.

Децата ще почиват на база „пълен пансион” в Китен, като ги очаква и разнообразна организирана програма – разходки по река Ропотамо, конна езда, подводна археология.

Момчетата и момичетата благодариха на своите домакини и на всички, подкрепили благородната кауза. Освен незабравимо лято, те си пожелаха и сбъдване на мечтата им за мир.

< Назад