21.01.2019

Нели Петрова беше гост на празника, с който с. Невша отбеляза Бабинден

Народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ Нели Петрова беше гост на празника, с който във ветринското село Невша отбелязаха Деня на родилната помощ, известен още като Бабинден – по стар стил.

Самодейният състав към читалище „Нива – 1901” възроди обредните ритуали, свързани с „бабите” – жените, които са помагали при раждане.

„Нека се раждат повече деца, нека звънкият им смях да изпълва българските села. И нека енергични и позитивни хора като Вас да им предават прекрасните традиции, които сме съхранили във времето!”, пожела Нели Петрова в обръщението си към жителите на с. Невша. Тя благодари на кмета на селото Зоя Атанасова и на общинския съветник от ОбС - Ветрино Георги Георгиев за поканата да бъде гост на тържеството. „За пореден път имам възможността да споделя настроението, с което отбелязвате празника. Запазете този дух!”, заяви в обръщението си към присъстващите варненският депутат.

Нели Петрова подари две торти, които да допълнят атмосферата на празника, изпълнен с много песни и танци от фолклорната съкровищница на България.

< Назад