20.01.2021

Николина Ангелкова проведе работни срещи с представители на бизнеса в община Самоков

Народният представител и координатор на ГЕРБ за София област Николина Ангелкова разговаря с представители на бизнеса от община Самоков, участва и депутатът  Валентин Милушев.  На работна среща със Сотир Немов, изпълнителен директор  и собственик на  „Си Комерсиал 7“ Ангелкова изрази удовлетворението си, че вече е факт поетият през 2017 година ангажимент за рехабилитация на пътя Самоков-Дупница.

По време на срещите като основна трудност пред бизнеса се очерта липсата на квалифицирани кадри в региона. Предприемачите разчитат на проекти за развитие на дуалното обучение, при което квалификацията на кадрите е според изискванията на съответното производство. Николина Ангелкова изтъкна,  че важен приоритет  за правителството е  намаляването на административната тежест, за да бъдат улеснени предприятията от всички сфери на бизнеса. Благодарение на политиката на правителството за запазване и осигуряване на заетост не допуснахме голямо увеличение на безработицата. 60/40 е мярката, която най-бързо бе  структурирана и пусната в действие“, посочи тя.

При посещението си в Самоков  областният координатор на ГЕРБ Николина Ангелкова разговоря и с Валери Тодоров и Владимир Василев, управители на фирма „Василев и Тодоров“ ООД. Седалището на дружеството е в Самоков, а началото е  поставено с пускането в експлоатация на цех за белени картофи по технология за обработка против потъмняване.  „За нас срещите с бизнеса са изключително важни, за да съдействаме на предприятията, осигуряващи заетост и да подкрепим усилията им за прилагане на здравните мерки в ситуацията на разпространение на СОVID-19“, обобщи  Ангелкова.

< Назад