26.09.2019

Областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев обсъди с общинските ръководители предстоящата кампания за местните избори през октомври

Областният координатор Георги Мараджиев събра общинските ръководители  и кметовете на ГЕРБ в областта, за да обсъдят предстоящата кампания за местния вот през октомври. На предстоящите избори в Пловдив област ГЕРБ издига собствени кандидати за кметове в 15 от 17-те общини, а в общините Карлово и Марица издигнатите кандидат-кметове са от коалиции между ГЕРБ и СДС и съответно между ГЕРБ и Обединени земеделци.

„Вярвам в тези хора, всички издигнати кандидати ги познавам лично и разчитам, че ГЕРБ в Пловдив област има реалния шанс да спечели осем кмета още от първи тур, коментира Мараджиев.По думите му, за да бъде постигнато това, както и до сега ГЕРБ ще води кампания близка до хората, позитивна и открита. Той подчерта, че всички издигнати кандидати за кметове, както и за общински съветници трябва да обиколят населените места в общината си, да поговорят с жителите, да чуят проблемите. Мараджиев допълни, че е добре да се обсъждат свършените проекти, както и тези които предстоят, за да са наясно хората с програмата на бъдещия градоначалник. Областният координатор бе категоричен, че местните избори са едни от важните за българското общество, тъй като от личен опит знае, че местната власт стои най-близко до хората и решава конкретните проблеми на хората. Затова не бива да се дават неизпълними обещания и да се разчита на лъжи, с които да се заблуждават жителите на малките населени места. Той даде за пример община Стамболийски, на която бе кмет през изминалия мандат. Мараджиев определи  управлението си като успешно и уточни, че  да си кмет не е административен акт.„Това не е като някой с указ да те е поставил там. Ако си кмет това означава, че ежедневно, ежечасно си с проблемите на хората. Стамболийски има 23 500 жители и от забравена община на картата на България спечелихме приз за най-бързо развиваща се община. Над 10 млн. лева спечелихме по европроекти, а отделно бюджетът на общината вече е над 14 млн. лева. Въпреки всичко постигнато обаче остават и неразрешени проблеми, за които хората от общината го атакуват. Сред тях той  посочи  проблемът с бездомните кучета, проблеми с общинската фирма БКС, с чистотата и осветлението.  „Трябва да се вслушваме в хората, защото в повечето случаи те имат огромни очаквания, които един кмет не винаги може да изпълни, коментира и кметът на Раковски и административен секретар на ГЕРБ-Пловдив област Павел Гуджеров.„Ще има лъжи, ще има фалшиви новини, ще има опити за дискредитиране на издигнатите от ГЕРБ личности за местна власт, но ние не бива да им отвръщаме. Трябва да излезем с конкретни идеи как могат да бъдат решени проблемите без да разчитаме на личностни атаки, каза още Мараджиев. В края на срещата той пожела изборна победа на всички издигнати кандидати в общините от област Пловдив.

< Назад