12.03.2016

Общински съветници от Ковачевци представиха в Народното събрание проблемa с изборния туризъм пред Общината

Представители на Общинския съвет в Община Ковачевци от групите на ПП ГЕРБ и АБВ посетиха Народното събрание на Република България по покана на народния представител и председател на ЖГЕРБ Ирена Соколова. Целта на посещението бе да се запознаят, както с начина на работата на институцията, така и с готвените промени в Изборния кодекс.

Общинските съветници проведоха среща с председателя на парламентарната комисия по правни въпроси Данаил Кирилов. Те изложиха пред народните представители проблема с изборния туризъм в общината, която е една от най-потърпевшите в страната.

„В община Ковачевци населението с постоянен адрес 1278 човека, а с настоящ адрес 1537. На последните местни избори искания за гласуване по настоящ адрес бяха подадени 680 човека. Това за една малка община е твърде много и решава резултатите от изборите. Във всички населени места от общината няма имена на улиците и номера на къщите, което предполага регистрирането на хора да става много лесно. Необходимо е да бъдат инициирани законодателни промени по отношение на тази регистрация“,  заявиха представителите на Общинския съвет.

Съветниците бяха запознати с поправките в Изборния кодекс, чиято основна цел е да бъде ограничен изборният туризъм в страната. Те предоставиха на Данаил Кирилов и Ирена Соколова доклад, съдържащ най-важните проблеми и въпроси, които стоят пред жителите на Община Ковачевци.

 

< Назад