10.04.2018

Общински съветник от ГЕРБ събра на великденско хоро жители и гости на село Мирово

Общинският съветник от ГЕРБ в Община Братя Даскалови Спас Пеев и тази година събра жители и гости на родното си село Мирово на събор по повод Великденските празници. За трета поредна година, 26-годишният Пеев организира и финансира събитието, което цели да поддържа жив огъня на българските традиции.

„Освен традиционните изложби на писани яйца и тематични великденски вкусотии, тази година направихме и Лазарски конкурс. Децата от селото облякоха народни носии, пяха песни  или рецитираха стихотворения, научени в детската градина. Всеки един от участниците получи грамота и символичен подарък“, сподели Спас Пеев.

В село Мирово жителите са близо 600, като по време на празниците се събират и гости от цялата страна. „Чудесно е, че се възраждат великденските веселия в малките населени места. Участието на фолклорни състави от региона допринася за атмосферата. Благодаря им, че винаги откликват на поканата да бъдат гости на празниците в Мирово“, допълни общинският съветник. Инициативата на младия мъж е намерила подкрепа и от местното читалище. „Радвам се, че хората разпознаха празника като свой и всяка година ставаме все повече, а така показваме и че българското село е живо“, подчерта още той.

< Назад