03.02.2020

Общинските съветници от ГЕРБ - Плевен: Винаги сме подкрепяли добрите решения за града

Винаги сме подкрепяли добрите решения за града. В същото време обаче не сме спирали да сме обективни и да посочваме грешките на управляващите, които не са малко. Това заявиха на пресконференция днес общински съветници от групата на ГЕРБ в местния парламент в Плевен по повод приетото на последното заседание решение за отдаване под наем на части от общински имоти за поставяне на павилиони. В пресконференцията днес участваха общинските съветници от ГЕРБ Петя Василева – председател на общинската структура на ГЕРБ в Плевен, Христослав Михайлов, Валентина Вълчанова, Йордан Грижов.

Съветниците от ГЕРБ определиха като дискриминационен текста в предложените критерии, според който участващите в конкурса за ползване на тези обекти трябва да са членове на Браншовата бизнес камара в Плевен. „А кой ще защитава интересите на този, който иска да участва в конкурса, но не е член на Браншовата бизнес камара“, запитаха те.

„Всяко решение на местната власт трябва да е в полза на хората, а не да облагодетелства определени групи“, категорична бе Петя Василева. Според нея е важно да бъдат изработени критерии, които да не елиминират конкуренцията. Общинските съветници от ГЕРБ дори обявиха готовност да участват в работна група за изработване на критериите за участие в конкурса за отдаване под наем на 53 павилиона, разположени на публична и частна общинска собственост в целия град.

< Назад