05.10.2016

Общинският ръководител на ГЕРБ- Пазарджик Гинче Караминова присъства на откриването на кампанията за борба с рак на гърдата

Общинският ръководител на ГЕРБ-  Пазарджик  Гинче  Караминова присъства на откриването  на кампанията за борба с рака на гърдата. Тя се провежда в Пазарджик за 15-ти пореден път през октомври, обявен за световен месец за борба с онкологичното заболяване.

В Пазарджик инициативата е организирана от единствения  в страната Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с онкологични заболявания. Социалната услуга бе създадена през 2011 година с активното съдействие на Гинче  Караминова, в качеството и на народен представител в 41 народно събрание.

Представители на институции, на здравни заведения, на бизнеса и медиите, потребители и много гости се събраха в деня на откриването, обединени от идеята, обществото да фокусира вниманието си към профилактиката на рака на гърдата.

От името на народния  представител  от ГЕРБ д-р Дончо Баксанов бе прочетен поздравителен адрес.

На церемонията   Гинче  Караминова  поздрави социалните работници и сътрудниците на Центъра за  всеотдайната им работа в помощ на всички, засегнати от болестта. Тя призова присъстващите  да  проявяват отговорност към себе си и близките си, чрез редовна профилактика на здравето си.

Заедно с другите гости на събитието Гинче Караминова   написа и послание, което ще бъде запечатано  в „капсула на времето”.

Ръководителят  на Центъра Мария Чергарова благодари на г-жа Караминова за съпричастността и последователната подкрепа на инициативите в помощ на хората с онкологични заболявания

В рамките на кампанията  утвърдени специалисти ще извършват  прегледи и консултации в ЦСРИ на хора с онкологични заболявания в Пазарджик.

< Назад