19.09.2019

Общинският съветник Лорита Радев и кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков връчиха договори по програма „Зелена София“.

Общинският съветник Лорита Радев и кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков връчиха договори на одобрените кандидати по програмата на Столична община „Зелена София“.

“Тази година одобрените проекти в район "Искър" са 39, а за целия период на функциониране на програмата от 2011 г. са 213”, съобщи Лорита Радева. „Това са над 200 красиви и зелени пространства, създавани и обгрижвани с фантазия и много любов от съкварталците ни“, коментира Радева. Тя уточни, че на разположение на бенефициентите за съдействие при процеса на изпълнение ще бъдат представители на районната администрация и Програма „Зелена София“. Лорита Радева призова бенефициентите да са активни, но и взискателни за качеството на материалите, което фирмите, които изпълняват доставките - им предоставят.

„И тази година сме отличници по брой одобрени проекти. Затова бих искал да ви благодаря за активността, с която правим района по-зелен и по-красив“, заяви кметът.

„Резултатите от Програма „Зелена София“ наистина се виждат. Аз нямах намерение да кандидатствам, но като видях на едно място пейка, на друго масички в района – стана ми приятно и реших да кандидатствам. Благодаря на Общината и на районната администрация, която беше много толерантна и в наша помощ“, заяви Людмила Виденова, която бе представител на бл. 319 вх. А, чиято етажна собственост е с одобрен проект по програмата.

„Район "Искър" благодари за активността на всички жители на района за съвместната работа по програмата досега. С общи усилия превърнахме „Искър“ в района с най-голям брой облагородени междублокови пространства и зелени площи по "Зелена София" - резултат от активността на етажните собствености и неправителствените организации, силната подкрепа и консултиране от страна на районната администрация и отдадеността в каузата за увеличаване на облагородените зелени площи от председателя на комисията по опазване на околната среда в Столичния общински съвет Лорита Радева, добави кметът. Той допълни, че това е поредна крачка в процеса по облагородяване на междублокови пространства и локални градини в район „Искър“ по програмата. На одобрените проекти Столична община предоставя посадъчен материал – фиданки, храсти и цветя; паркова мебел – пейки, беседки, кашпи, кошчета за отпадъци; инструменти за поддържане на засадената растителност и материали за ремонт - тротоарни плочки, бордюри.

 

< Назад