26.02.2017

Осмият зимен университет на МГЕРБ ще се проведе в Сандански

Младежи ГЕРБ ще проведат осми зимен университет под надслов „Силата да продължим“ в Сандански. Форумът ще бъде официално открит на 25-ти февруари в 09:30 часа.

Седмият зимен университет на МГЕРБ ще бъде открит от заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, председателя на МГЕРБ Георг Георгиев, от областния координатор на ГЕРБ Даниела Савеклиева, кмета на Благоевград Атанас Камбитов, кмета на Сандански Кирил Котев и Богдан Мирчев от фондация „Ханс Зайдел“. Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова и председателят на Комисията по образование и наука в 43-тото Народно събрание Милена Дамянова ще представят приоритетите в предизборната програма на ГЕРБ в сектор „Образование“.

Министърът на енергетиката в правителството на Бойко Борисов Теменужка Петкова и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Владимир Уручев ще представят темата: „Електроенергийната система в страната. Реформи и резултати“.

Бившият регионален министър Лиляна Павлова ще разясни необходимостта от силен държавен ресурс за развитие на инвестиционната политика. Министърът на труда и социалната политика в кабинета „Борисов 2“ Зорница Русинова и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков ще представят темата „Социалната политика през погледа на дясното. Отворените европейски пътища за младежко развитие“. Евродепутатите от ЕНП/ГЕРБ д-р Андрей Ковачев и Ева Паунова ще обяснят на младежите от ГЕРБ какво следва след избора на нов председател на Европейския парламент. Евродепутатът Емил Радев ще представи темата „България – лидер в овладяването на бежанската криза“. Председателят на Комисията по енергетика в 43-тото Народно събрание Делян Добрев ще разясни пред младежите от ГЕРБ кои са предпоставките за работеща икономика.

Христо Гаджев, член на Комисията по отбрана и сигурност в 43-тото НС, ще представи пред младежите от ГЕРБ панела „Националната стратегия за сигурност в контекста на глобалните заплахи“. Седмият зимен университет на МГЕРБ ще се състои в парк-хотел „Пирин“, град Сандански. Събитието ще се проведе на 25-ти и 26-ти февруари 2017 г. /събота и неделя/. Очаква се на форума да присъства председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

< Назад