14.09.2022

Петя Аврамова: България е единствената европейска държава, която още не е получила финансиране по плана за възстановяване

Водачът на листата на Коалиция ГЕРБ – СДС за област Враца Петя Аврамова и кандидатът за народен представител Мартин Харизанов проведоха срещи с работещите в няколко врачански предприятия. Основна тема на разговорите бяха високите цени на горивата, тока и нивата на инфлацията. ”При еднакви цени на петрол тип Урал – 79 долара за барел, сега плащаме с 1 лев повече бензин и дизел, отколкото при управлението на ГЕРБ“, каза по време на срещата инж. Аврамова и допълни, че цените на горивата влияят пряко върху цените на всички останали стоки.
”Оказва се, че сме купували газ от Газпром, но чрез посредници и с 30% по-скъпо. Каквото и да ни показват бившите управляващи като процентно увеличение на заплатите, е ясно, че в комбинация с галопиращата инфлация, намалява покупателна способност на гражданите“, категорична беше Аврамова. Тя припомни, че в последния ден от работата на 47-то Народно събрание, ГЕРБ с огромни усилия успя да отвоюва решението цената на електрическата енергия за бизнеса да има таван, а държавата да поема останалата част.
”Бизнесът, общините и хората очакват и подкрепа от Плана за възстановяване и устойчивост, който правителството на т.нар. Промяна забави и в момента България е единствената европейска държава, която още не е получила финансиране“, каза още Аврамова. Време е отново да върнем управлението на държавата в ръцете на хората, които знаят и могат да се справят с кризите, допълни тя.
Вторият в листата на Коалиция ГЕРБ - СДС от област Враца Мартин Харизанов подчерта, че в момента, държавата е изправена пред поредица от кризи и единствено ГЕРБ има програма, която да успее да ги овладее.
”Ние, младите искаме да останем в България, да работим тук, но сме силно притеснени от икономическата нестабилност след последното управление на страната. Виждаме изход само в управлението на ГЕРБ - СДС. Убеден съм, че Вие ще подкрепите нашия силен отбор и вярвам, че ще гласувате на 2-ри октомври с номер24” допълни още Мартин Харизанов.

< Назад