11.08.2021

Петя Аврамова и общински съветници от ГЕРБ проведоха приемен ден

Приемен ден за жителите на Враца проведе вчера инж. Петя Аврамова, народен представител от ГЕРБ-СДС и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството. В срещите участваха и общинските съветници от групата на ГЕРБ Цветелина Николаева – зам.-председател на ОбС-Враца и Сашка Александрова – председател на Комисията по финанси и бюджет.

По време на приемната бяха поставени въпроси от различно естество, касаещи редица казуси от областния град и населените места от общината. Жител на Чирен потърси съдействие за решаване на проблем с отводняването на улици в селото, водещ до компрометиране на пътната настилка. Стана ясно, че новият път за Чирен съвсем скоро ще бъде официално открит, но ремонтните дейности в Девене и други населени места в областта все още създават неудобства за жителите им. „Безвремието и хаосът в държавата притесняват всички, включително фирмите, които изпълняват ремонти на републиканските пътища в областта. Спряха ги, после отмениха разпореждането, но притеснението от несигурността остава. 2021 година се очертава нулева за европейските фондове от новия програмен период, а България закъсня и с Националния план за възстановяване и устойчивост, по който страната ни очаква други 12 млрд. евро финансиране“, коментира Петя Аврамова.

Жител от Враца потърси съдействие за разрешаване на дългогодишен казус с нарушаване на обществения ред на ул. Доспат. Бе поставен и въпросът за ремонт на улица „Христо Смирненски“ във Враца. Аврамова се ангажира да търси вариант заедно с кмета на общината за решаване на проблема. Днес заедно със заместник-кмета Цветан Стоичков направиха инспекция на компрометирания участък от улицата и формираха работещо предложение, което да представят на кмета на Община Враца за вземане на окончателно решение.

Общинските съветници Цветелина Николаева и Сашка Александрова се ангажираха с решаването на редица въпроси, касаещи местната власт.

В рамките на приемния ден Петя Аврамова бе удостоена с плакет за принос в развитието на спорта в община Враца, връчен й лично от секретаря на Спортно дружество „Ботев“ Илия Здравков.

Срещите на Петя Аврамова с жители на Враца и региона продължават и следващия понеделник, 16 август, от 17:30 ч., в офиса на ПП ГЕРБ-Враца на бул. „Демокрация“ 2.

Записвания за приемната се правят на място в офиса на партията, на телефон: 092 66 50 05 или на е-mail: [email protected]

< Назад