25.06.2021

Петя Аврамова пред жители на Паволче и Челопек: Когато резултатите са налице, хората го оценяват

„Паволче и Челопек са две от най-градските села на община Враца. През годините сме се старали да помагаме за облагородяването им и знам, че вие виждате резултатите.“ С тези думи се обърна водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Враца Петя Аврамова към жителите на Паволче и Челопек. Заедно с кандидата за народен представител от коалицията Мирослав Комитски и общинския ръководител на ГЕРБ-Враца Калин Каменов те проведоха срещи в двете села.

„За да бъде добър един кмет има нужда от подкрепа. През годините аз съм получавал тази подкрепа както от Калин Каменов, така и от Петя Аврамова като регионален министър и от Мирослав Комитски като зам.-областен управител“, каза на съселяните си кметът на Челопек Тихомир Тошев. „Благодарение на тази подкрепа успяхме да решим много от проблемите на селото. Въпреки негативизма, с който ни облъчват от медиите, в Челопек ние сме видели само хубаво“, добави той.

Той припомни на съселяните си, че благодарение на помощта на Петя Аврамова е финансиран с 1,2 млн. лв. проектът за подмяна на водопроводната мрежа в Челопек. Проектът вече е изпълнен, а селото има и нов площад. В изпълнение е и друг проект за ремонт на близо 6 км от пътя Враца – Паволче – Челопек, финансиран от капиталовата програма на АПИ. Ремонтът стартира през пролетта на тази година. Освен преасфалтиране се подменят и бордюри, ремонтират се и се почистват водостоците и се изгражда облицован отводнителен окоп, който да отвежда водата от пътя. Успоредно с изпълнението на ремонта на пътя, който минава през двете села се подменя и водопроводът на централната улица в Паволче. Тихомир Тошев благодари и на Мирослав Комитски, който като зам.-областен управител е съдействал за разрешаване на проблема с електроснабдяването на селата чрез поставяне на допълнителен токов кабел.

„Радвам се, че имах възможност да съдействам както за изпълнението на проекта за подмяна на водопровода на Челопек, така и за извършващия се ремонт на пътя Враца – Паволче – Челопек“, каза Петя Аврамова и добави, че работата за областта винаги е била приоритет за нея. „Познавате всички в листата на ГЕРБ-СДС за област Враца, ние сме местни хора, живеем сред вас и никога не сме бягали от отговорност“, добави тя.

„Изберете хората, които са от Враца и работят за Враца“, призова и Калин Каменов.

На срещите си в селата и града представителите на ГЕРБ-СДС провеждат и обучителна кампания за машинно гласуване, за да може всеки без притеснение да упражни правото си на глас.

< Назад