13.07.2022

ПГ на ГЕРБ-СДС предлага проект за таван от 2.70 лв. за литър гориво

ПГ на ГЕРБ-СДС предлага проект за решение за определяне на пределни цени на моторните горива. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в Народното събрание.
„Предлагаме на колегите от всички парламентарни групи да обсъдим решение, с което да задължим Министерския съвет да въведе механизъм за определяне и прилагане на пределна цена в размер от 2.70 за литър за следните моторни горива: Бензин А95, дизелово гориво и метан“, каза Атанасова и подчерта, че в момент на кризи Народното събрание трябва отново да вземе инициативата, която липсва при решенията на МС.
Десислава Атанасова уточни, че предложението е пределните цени да бъдат в сила от месец август до края на тази година.
„Правителството е неадекватно и се налага Народното събрание да взима решенията“, също изтъкна народният представител Делян Добрев. Според него по-високата цена на горивата ще струва на българските граждани 3,5 млрд. лв. „Очевидно е, че проблем има, а правителството не иска и не може да се справи с него, категоричен бе Добрев.
Относно връчването на втория мандат за съставяне на правителство в рамките на 47-то Народно събрание Десислава Атанасова потвърди, че от партията са получили покана от президента. „Ще върнем веднага мандата и няма да излъчваме министър-председател. Ще участваме в консултации, когато президентът ни покани", информира Десислава Атанасова.
Относно обявените днес резултати от експертизата в Европарламента, която установи, че снимките с кюлчета и пари, заснети в резиденция "Бояна", са манипулирани, Томислав Дончев бе категоричен, че истината рано или късно излиза наяве.
„Единственото,за което се колебая е, дали истината е излязла рано или е излязла късно. Впрочем очаквам всички лъжи и клевети , с които бяхме удряни през последните две години , колкото може по-скоро да бъдат разобличени. Защото поради безпомощността на другите политически сили, които години наред не успяваха да ни победят в честна политическа надпревара, в един момент се стигна до използване на такива методи. Искрено се надявам това да е само началото“, изрази надежда Томислав Дончев.

 

< Назад