29.12.2020

Пламен Нунев в онлайн среща със 120 лидери от цял свят

В навечерието на Рождество Христово, Пламен Нунев взе участие в онлайн среща със 120 световни лидери.
Събитието, което продължи над 5 часа, бе посветено на една от големите каузи в световен мащаб, а именно борбата с глада, както и на постиженията на г-н Дейвид Бийзли, който е изпълнителен директор на Световната програма на ООН по прехраната и тази година заедно със своя екип на Програмата бяха удостоени с Нобелова награда за мир.
Срещата бе организирана от проф. Ахмед Шала, от университета във Вирджиния, който е и бивш министър на икономиката на Косово. В нея се включиха още двама българи - д-р Мария Каназирска - Василева, която живее от години в САЩ и е работила дълго време в един от най-авторитетните световни университети – Харвардския, както и нейният син – Михаил Василев, който към момента живее и работи в България.
Сред лидерите, които взеха думата бяха президентът на Албания Илир Мета, министри, конгресмени, губернатори, пастори, а модератор на срещата бе г-н Тод Хендрикс.
Пламен Нунев поздрави Дейвид Бийзли, с когото се познават от години, и разказа интересни истории от последните им срещи във Вашингтон и Брюксел. „В навечерието на най-светлите празници, бих искал да споделя колко се радвам на тази среща. И заедно да си пожелаем - с надежда и вяра да отправим поглед към Новата година. Приемете сърдечните ми поздрави и по повод присъждането на Нобеловата награда за мир на Световната програма на ООН по прехраната. Знам колко отдаден сте на мисията за борба с глада. Това е най-високото и заслужено признание за дългогодишната Ви работа като изпълнителен директор на Програмата“, заяви Пламен Нунев и отправи официална покана към Дейвид Бийзли да посети за пореден път България, както и пожела на всички участници в срещата да са здрави и да допринасят за благородната мисия на Световната програма на ООН.
Бийзли от своя страна благодари на Нунев и сподели, че ги свързва прекрасно приятелство.
Срещата продължи с още изказвания и поздравления в духа на коледните и новогодишни празници.

< Назад