31.01.2020

По настояване на депутатите от ГЕРБ два проблемни пътни участъка в област Добрич ще бъдат ремонтирани

Ремонтът на два проблемни пътни участъка на територията на област Добрич ще стартира до месеци по настояване на народните представители от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова.

Те проведоха работна среща с председателя на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски. Той увери, че работата по двата участъка от републиканската пътна мрежа ще започне до месеци.

Единият е от път III-901 /Шабла-Българево-Каварна/, като проблемният участък е от с. Българево до Каварна. Той е с пропадания и на вълни. През последните две години вицеадмирал Пламен Манушев проведе поредица от срещи, както с жителите на с. Българево, така и с Агенция „Пътна инфраструктура“. Резултатът е положителен и може веднага да бъде възложено проектиране, тъй като са направени проучвания и изследвания. Очаква се най-късно през май  да започне реконструкцията и рехабилитацията по този пътен участък. Той е важен и за трафика към важни обекти в региона като нос Калиакра, местността Дълбока и др..

Другият въпрос, обсъден на срещата, е ремонтът на околовръстния път Добрич II-97. Северната дъга е с дължина около 7 километра и се простира от кръговото кръстовище на квартал „Рилци“ до кръговото за Генерал Тошево. Уверенията от АПИ са, че края на април – началото на май ще започне ремонтът му.

По настояване на вицеадмирал Пламен Манушев по пътя Добрич-Варна са монтирани около 600 направляващи стълбчета. Предстои такива да бъдат поставени  и в частта от пътя, която е на територията на област Варна.

< Назад