13.10.2019

По покана на кандидата на ГЕРБ за кмет Иван Миховски министър Кралев посети Троян и заяви: Стартира изграждането на ролбана за биатлон

По покана на кандидата за кмет на община Троян Иван Миховски, министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети няколко спортни обекта на територията на общината, за да се запознае лично със състоянието на спортната инфраструктура. Обиколката започна от стрелбището за биатлон, където Кралев бе посрещнат от олимпийската шампионка Екатерина Дафовска, Иван Миховски и спортни деятели. Спортният министър пое ангажимент да се разгледа проектът и да се избере най-добрият вариант за изграждане на ролбана за биатлон - включително съвместно финансиране от Министерството и Общината.

Изграждането на ролбана за биатлон в Троян ще доведе до развитие на спорта не само на регионално, но и на национално ниво, категоричен беше Красен Кралев. Екатерина Дафовска заяви, че Троян има традиции в биатлона и сегашната база е най-подходящото място в страната за такава инвестиция.

Представителите на спортната общественост и министърът на спорта приветстваха целите, заложени в програмата на Иван Миховски - обновяване на спортните съоръжения и изграждане на нова спортна зала в Троян са част от тях. Тя бе представена ден преди идването на министъра на младежта и горещо подкрепена от симпатизанти и приятели на ГЕРБ, както и от коалиционните партньори на кандидата Иван Миховски .

Министър Кралев посети и баскетболен мач между юношеските отбори на Чавдар Троян и ЦСКА, където поздрави и двата тима. Заедно с Красен Кралев в Троян беше и народният представител Тома Биков, а гостите посрещнаха и кандидатите за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ.

< Назад