25.04.2015

По покана на Корнелия Маринова 46 деца от ОУ „Васил Левски“ посетиха Народното събрание

По покана на народния представител от ГЕРБ-Ловеч Корнелия Маринова 46 деца от ОУ „Васил Левски“ в Ловеч посетиха на 24 април Народното събрание. Третокласниците бяха водени от класните си ръководители Димитрина Братоева и Росица Маринова. Част от учениците са участници в клуб "Млад възрожденец", учреден през 2014 г. със съдействието на Общобългарски комитет „Васил Левски“.

На срещата в зала „Изток“ децата разговаряха с Корнелия Маринова. Ловешкият народен представител разказа за работата си в парламента и за задълженията и отговорностите на депутатите. Децата влязоха и в парламентарна зала. Слушаха с интерес разказа за историята на Народното събрание.

Учениците от най-голямото основно училище в областта се срещнаха и разговаряха с народния представител  Цвета Караянчева.

Стоян Добринов рецитира пред депутатите стихотворението „Трябваш ни, Дяконе“, като послание депутатите да не забравят в работата си заветите на Апостола. Свое авторско стихотворение представи и Иво-Константин Начев, спечелил първо място с него в училищен конкурс.

< Назад