26.11.2017

Поздравителен адрес от Манфред Вебер до Бойко Борисов и ГЕРБ във връзка с Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на партията

Бойко Борисов

Председател на ПП ГЕРБ

 

 

Брюксел, 24 ноември 2017г.

 

 

Уважаеми председател Борисов,

Скъпи Бойко,

 

ПП ГЕРБ означава бъдещето на България. ПП ГЕРБ означава стабилност и надеждност вместо хаос и несигурност.

 

Докато партиите от левия политически спектър се опитаха да отдалечат България от Европа и да я ориентират на изток, ПП ГЕРБ запази про-европейската и евро-атлантическа ориентация на България. Докато левите политически партии означаваха икономически застои, ПП ГЕРБ донесе растеж и работни места за страната. ПП ГЕРБ и Вашето правителство означават успех и аз Ви поздравявам за това. Този успех бе възможен благодарение на една силна и енергична партия и на Вашата отдаденост като неин лидер.

 

Този ясен компас и тази сила на ПП ГЕРБ ще са ключът към успеха на Българското председателство на Съвета на ЕС през следващата година. Аз особено се радвам, че Вие превърнахте бъдещето на Западните Балкани в основен приоритет на Вашите шест месеца на чело на правителствата в ЕС. Никой не би бил по-добре позициониран от Вас да гарантира просперитета и стабилността в региона и да постави на дневен ред европейската перспектива за страните от Западните Балкани.

 

Също така благодаря на Вашата партия за ценния й принос към ежедневната работа на Европейския парламент. Под лидерството на ръководителя на делегацията Ви и зам.-председател на Групата Андрей Ковачев, евродепутатите на ПП ГЕРБ Асим Адемов, Ева Майдел, Андрей Новаков, Емил Радев и Владимир Уручев са истински стожери за силата и успеха на Групата на ЕНП в Европейския парламент. Само преди известно време, бях особено щастлив от избора на бившия зам.-председател на нашата Група Мария Габриел за европейски комисар от България, отговарящ за важното портфолио дигитална икономика и общество.

 

Политическото семейство на ЕНП има нужда от такива ангажирани и визионерски партии-членки като ПП ГЕРБ за общия успех през следващите месеци и години. Желая Ви всичко най-добро за това ключово събитие за политическия живот на партията и нейните бъдещи политики.

 

Заедно ние сме силни и заедно постигаме най-добрите резултати за България и за Европа.

 

Искрено Ваш,

Манфред Вебер, евродепутат

Председател на Групата на ЕНП в Европейсия парламент

< Назад