03.12.2014

Поздравителен адрес по повод 8-ия рожден ден на ГЕРБ

 

ДО

ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПП ГЕРБ

ОБЛАСТНИТЕ КООРДИНАТОРИ НА ПП ГЕРБ

ОБЩИНСКИТЕ РЪКОВОДСТВА НА ПП ГЕРБ

КМЕТОВЕТЕ ОТ ПП ГЕРБ

ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ГЕРБ

ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ

ПГ НА ПП ГЕРБ


УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,


Приемете нашите поздравления по случай осмата годишнина от основаването на ПП ГЕРБ. На 3 декември 2006-а година се обединихме около една кауза – да гарантираме развитието на България като пълноправна европейска държава. Днес можем да отбележим, че благодарение на последователната работа и отдадеността на идеята, с която създадохме „Граждани за европейско развитие на България“, успяхме да постигнем много от това, което тогава изглеждаше като трудно достижима цел. С много труд, много усилия и много професионализъм, направихме така, че по линия на европейската солидарност, в България да бъдат инвестирани над 20 милиарда лева. Средства, които в годините на световна финансова и икономическа криза, се оказаха спасителен пояс за страната ни. Използвайки този механизъм, изградихме базова инфраструктура, която подобри качеството на живот на българските граждани и ще бъде използвана като основа за просперитет на идните поколения за десетилетия напред. Създадохме условия за развитие на бизнеса и работни места, които на фона на множество сриващи се европейски икономики, утвърдиха България като лидер на финансова стабилност, редом до държави като Германия и Швеция.

За съжаление, не намерихме стабилни партньори и последователи от другите европейски политически семейства, което доведе до престъпното пропиляване на много от постигнатото в периода 2009-2013 г. Картелът „Анти-ГЕРБ“, който се домогна до властта чрез гигантската манипулация „Костинбродски бюлетини“, пожертва просперитета на България, в името на едничката цел да ни унищожи. Разбира се, не успя, но върна страната ни с няколко години назад. Само за година и половина, експериментът „Орешарски“ провали всички наследени от правителството „Борисов“ работещи европейски проекти, доверието към България на евроатлантическите ни пратньори се срина, в резултат на което всички еврофондове за страната ни бяха спрени отново – така, както стана и при предишната Тройна коалиция, доминирана от БСП и ДПС.

Така се стигна до ситуацията, след поредните две убедителни изборни победи през последната половин година, да избираме между съхраняването на ГЕРБ като партия и спасяването на България, като европейскиа държава. За нас този избор беше най-трудният през последните 8 години, но държавническата отговорност ни задължи да заложим бъдещето на ГЕРБ, в името на националното оцеляване и развитие. Уверени сме, че този тежък компромис, който направихме, ще бъде оценен положително от историята, въпреки краткосрочните негативи, които вероятно ще ни донесе.

Затова, днес, повече от всякога, имаме нужда от безрезервната подкрепа и неуморната работа на всички, които през годините припознаха каузата ГЕРБ като соя лична кауза. Сега е моментът, в който трябва да демонстрираме зрялост в решенията, устойчивост срещу безпринципните нападки и последователност в усилията. Вярваме, че ще успеем да докажем силата и професионализма на партия ГЕРБ, и след 4 години ще се изправим пред избирателите с втори успешен мандат в изпълнителната власт. Бъдете упорити, не се възгордявайте и работете със съзнанието, че всеки от вас носи своята частица отговорност за бъдещето на България и на ГЕРБ

В личен план Ви желаем много здраве, късмет и вяра!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

03.12.2014 г.

Гр. София

Бойко Борисов

Председател на ПП ГЕРБ            

Цветан Цветанов

Зам.-председател на ПП ГЕРБ


Йорданка Фандъкова

Зам.-председател на ПП ГЕРБ


Димитър Николов

Зам.-председател на ПП ГЕРБ

< Назад