04.11.2020

ПП ГЕРБ-Трявна категорично възразява срещу изграждането на индустриален компост в центъра на града и срещу бездействието на кмета месеци наред

Общинските съветници от ГЕРБ-Трявна и ръководството на местната структура на партията категорично възразяват срещу инвестиционното намерение за изграждане на индустриален компост в центъра на Трявна и срещу бездействието на кмета по този въпрос месеци наред.

„Кметът на Трявна Силвия Кръстева е била запозната с инвестиционното намерение за компост от животински изпражнения, урина, тор, утайки от отпадъчни води, отпадъци от животински тъкани, биологични и хранителни отпадъци, пластмаса, каучук и др. още през септември, но не е уведомила обществеността и Общински съвет. Недопустимо е да пропусне срокове за възражение от страна на Общината и да прави това сега със закъснение, когато общински съветници случайно научиха за инвестиционното намерение и информираха обществеността”, категорични са от ГЕРБ.

„Трявна е чист туристически град и е недопустимо в него да бъде изграден индустриален компост”, категорично заявяват съветниците от ГЕРБ и политическото ръководство на ГЕРБ-Трявна.

Според ГЕРБ БСП също имат вина за заплахата този компост да се изгради в град Трявна, тъй като управителят на фирмата, собственик на имота, в който е планирано да се преработват отпадъци, е брат на народния представител от БСП Весела Лечева.

„Съветниците и ръковоството на ГЕРБ-Трявна ще предприем всички възможни действия и ще подкрепим всяка инициатива, насочена срещу реализирането на тази немислима за Трявна инвестиция”, категорични са от партията. 

< Назад