05.03.2021

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов: Продължаваме да подобряваме инфраструктурата в Старозагорска област и да подпомагаме бизнеса в региона

„Продължаваме да подобряваме инфраструктурата в Старозагорска област и да подпомагаме бизнеса в региона с антикризисните мерки на правителството“. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, който огледа на място изграждането на велоалея между градовете Крън и Шипка.

„Приоритет за ГЕРБ и правителството остава възходящото икономическо развитие като целта ни е повишаване на доходите, запазване и разкриване на нови работни места въпреки трудностите, породени от коронавируса“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Борисов акцентира върху работата на кабинета за целенасочени инвестиции във всички сектори като образование, здравеопазване, дигитализация, иновации, инфраструктурни проекти. „Продължаваме с финансовата помощ за бизнеса и гражданите. Заедно ще се справим с пандемията и икономическата криза и ще върнем България по пътя на растежа още през тази година“, отбеляза Бойко Борисов.

Заедно с лидера на ГЕРБ бе министърът на икономиката и кандидат за депутат Лъчезар Борисов, който съобщи, че със 73 милиона лева са подкрепени 1066 компании - микро и малки и средни предприятия, в област Стара Загора. От тях близо 800 микро компании са подпомогнати с 6 милиона лева. „На заседанието на Министерския съвет вчера удължихме програмата за физически лица. 1400 физически лица са подкрепени с 6 милиона лева с безлихвени заеми в този регион. Програмата продължава и по отворената вече за разплащане процедура за средни предприятия“, допълни министър Борисов и уточни, че 80 компании от региона ще получат 11 милиона лева.

Председателят на ПП ГЕРБ и премиер Бойко Борисов се запозна с резултатите от процеса на изграждането на 8-километровата велоалея, свързваща всички големи села в района на Крън и Шипка. За целта правителството отпусна близо 650 000 лева. „Велоалеята ще минава през цялото трасе. Велосипедистите ще се движат спокойно до Шипка и до Бузлуджа“, отбеляза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Изграждането на велоалеята е финансирано и със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ с близо 2 милиона лева.

< Назад