08.10.2019

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова откриха Спортна зала в Смолян

Нова спортна зала до Математическата гимназия в Смолян откриха председателят на ПГ на ГЕРБ в Народното събрание д-р Даниела Дариткова  и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. Обектът е изпълнен със средства от ОП „Региони в растеж“ като и сградата на гимназията е основно ремонтирана, обзаведена и санирана. Инвестицията е на стойност 3,3 млн. лева в целия образователно-спортен комплекс.

„Община Смолян използва максимално всички възможности, които дават оперативните програми така, че да получат безвъзмездни средства, с които обновяват не само образователната, но също и градската среда, и социалната инфраструктура“, заяви министър Аврамова.

Тя пожела на всички да ползват новата придобивка със здраве и да постигат нови спортни успехи.

„Връщах се в спомените си и трудно разпознах старите корпуси. Искам да ви уверя, че това, което имате, е било мечта на поколения. Спомних си как  в подземието, в стария салон ние успявахме да спортуваме, да тренираме и достойно да представяме Райковската гимназия в Смолян и в цяла България. Спомних си и за моя преподавател по физкултура Красимир Златарев. Сигурна съм, че там, в отвъдното, и той се радва на това постижение“, заяви д-р Дариткова, която е възпитаник на гимназията.

Нейното пожелание към учащите се бе да ползват активно спортната зала, за да са здрави.

„Важно да растете с много знания, но без да бъдете здрави, дори да не постигате големи спортни успехи, няма как да бъдете успешни в живота. По този начин гарантирам, че ще израснете личности, които са всестранно развити и които могат да бъдат полезни и на обществото, и на себе си“, допълни тя.

Зам.-кметът на община Смолян Марин Захариев поясни, че освен сградата и спортната зала е реновирана и една многофункционална спортна площадка над гимназията.

„С много тежки разговори решихме обектът, който ще е извън зоните за въздействие в интегрирания план, да е именно ПМГ "Васил Левски". Тогава трудно взехме това решение, но към днешна дата съм сигурен, че то е било правилно“, допълни Захариев.

Лентата на новото спортно съоръжение прерязаха министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, депутатите д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев и областният управител на Смолян Недялко Славов.

Учениците на математическата гимназия, която отбелязва 100-годишнината си тази година, за първи път влязоха днес в новия физкултурен салон под звука на каба гайди.

На събитието присъстваха кандидатът за кмет на Смолян Николай Мелемов и кандидати за общински съветници от ГЕРБ.

 

< Назад