06.09.2020

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова се срещна с жители на рудоземското село Брезе

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова се срещна с жители на рудоземското село Брезе. Повод бе отправената към нея покана да посети традиционния курбан, които се провежда в селото. На събитието присътваха областният управител Недялко Славов и районният мюфтия на област Смолян Неджми Дъбов. Около 2 000 души уважиха курбана в селото, който местните жители дават за здраве и берекет.

Населеното място вече има нов асфалтиран път, като средствата са осигурени от Програмата за развитие на селските региони. Дариткова и Славов разговаряха с хората, които споделиха, че очакват с нетърпение и отварянето на ГКПП „Рудозем-Ксанти“, който ще даде тласък на развитието на цялата област и ще се осигурят повече инвестиции в региона.

Председателят на ПГ на ГЕРБ се запозна на място и с напредъка на строителните дейности по изграждане на граничния пункт. Той е изцяло на българска територия и на 5,9 км южно от Рудозем. Недялко Славов заяви, че при нормално развитие, с тези темпове на работа, реалистично е строителството на пункта да приключи до края на февруари 2021 година.

В края на 2019 г. правителството одобри необходимите средства в размер на 18 445 744 лв. за дофинансиране на изграждането на пункта.

< Назад