10.12.2019

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова се срещна със заместник-председателя на Групата на ЕНП в ЕП Естер де Ланге

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова се срещна в Брюксел с вицепрезидента на ЕНП и зам.-председател на Групата на ЕНП в ЕП Естер де Ланге. Това стана в рамките на 30-ата среща на върха на председателите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти.

Д-р Дариткова запозна зам.-председателя на Групата на ЕНП в ЕП с актуалната политическа обстановка в България. Де Ланге оцени високо посещението си в България, на което имаше възможност на място да се запознае с мерките за сигурност в района на границата на ЕС с Турция. Вицепрезидентът на ЕНП Естер де Ланге също така поздрави д-р Дариткова за отличните резултати на ГЕРБ на европейските и местните избори.

По време на форума в Брюксел Даниела Дариткова разговаря и със заместник-председателите на ЕК Дубравка Шуица и Маргаритис Скинас, както и с председателя на Комисията по петициите на ЕП Долорес Монсерат.

Срещата на върха на председателите на парламентарни групи от ЕНП продължава с дебати с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и еврокомисарите от ЕНП. В разговорите ще участва участва и българският еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж и първи вицепрезидент на ЕНП Мария Габриел.

< Назад