28.09.2019

Председателят на СГЕРБ Николай Андреев бе преизбран за заместник-председател на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП

На Десетия юбилеен конгрес на Европейския съюз на гражданите-сеньори към Европейската народна партия, който се провежда в Сандански, бе избрано ново ръководство на организацията.

Председателят на Старейшини ГЕРБ проф. Николай Андреев бе избран за четвърти пореден мандат за заместник-председател на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП. Наред с това проф. Андреев бе удостоен с почетен медал на Томаш Марик, първия президент на Чехословашката република, за заслугите му в отстояване на европейските ценности и ключовата роля, която има като дългогодишен дипломат за развитие на един по-единен, демократичен и проспериращ Европейски съюз.

Проф. Ан Херманс, която също бе преизбрана за председател на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП, благодари на председателя на СГЕРБ за възможността Десетият конгрес на организацията да се състои в Сандански, както и за активната му роля по организирането на събитието.

Европейския съюз на гражданите-сеньори e най-голямата политическа организация на сеньори в Европа и като сдружение, членуващо в Европейската народна партия, е представено в 27 държави и около 1 269 000 членове.

 

< Назад