15.12.2019

Ръководството на ГЕРБ – Разград: Във всяко едно твърдение на новия кмет на Разград има тежки манипулации

В първата пресконференция на новия кмет на Разград, на която той е коментирал модела на управление досега в общината, чухме тежки манипулации, които е вероятно да се дължат и на стряскаща липса на познания. С тези думи областният координатор на ГЕРБ-Разград и доскорошен кмет на града д-р Валентин Василев отговори на новия градоначалник на Разград. Заедно с него пред медиите говори и общинското ръководството на ГЕРБ – Разград.

„По отношение наличието на неразплатени разходи за сметосъбиране и сметоизвозване - факт е, че такива има. Лъжа е, че те са в размер на 1 200 000 лв., защото много удобно е пропуснато да се спомене, че в посочената сума са включени не само разходите към фирмата, но и неплатените отчисления към РИОСВ /които към септември са над  630 000/. Ако липсваха толкова пари за дейността, защо изменението на бюджета, което ни се предлага за чистота, е само  100 000 лв. Очакваме да видим сегашния екип на общината как ще се справи, като предлага същите план-сметки и неувеличение на таксата битови отпадъци. Ако пък се намалят нормативните отчисления би следвало да ни се предложи и намаляване на таксата за битови отпадъци“, обясни Василев.

„От официална справка, издадена от общината, е видно, че към 31.08.2019 г. изпълнението на приходите от имущeствени данъци, общински такси и др. неданъчни приходи е в размер на 81 %.  Не е обаче логично и изобщо няма начин към началото на септември да има изпълнение от 81%, а към началото на декември 67%. Ако кметът си търси отсега оправдание за бъдещ кредит, нека просто да го каже“, призова областният координатор на ГЕРБ.

„По отношение на неговото „недоумение“ за кадровата политика през миналия мандат и ние недоумяваме как след толкова години управление на общината не е разбрал, че „Инвестиционните дейности“ са били винаги отдел, а не дирекция. Действително в този отдел работят известен брой пенсионери, но всичките са отлично подготвени и добри професионалисти, също като пенсионирания бивш зам.-кмет Любомир Цонев, когото новият кмет Бояджиев е назначил на работа в общината“, отбеляза д-р Василев.

Галина Георгиева коментира предколедното асфалтиране на улици по договор  за обществена поръчка от юли месец. „Защо трябваше да се чака толкова време за действащ договор, в който има оставени средства. Освен това ремонтните дейности вървят с големи скандали за вмешателство от страна на  зам.-кмета Мирослав Грънчаров и несъобразяване с становището на местното население. За това управление на новата местна власт явно населението не е важно, а договорките“, отчете тя.

 

 

Надежда Радославова изрази мнение, че не е редно нито едно от предложенията на ГЕРБ-Разград за ръководство на постоянните комисии в местния парламент да не бъде уважено, като квотите са запълнени изцяло от представители на управляващата коалиция БСП-ДБ.

„Очаквам от местната власт план за справяне със замърсяването на въздуха, конкретни мерки и предвиждане на средства за това“, категорична бе Десислава Атанасова – народен представител от ГЕРБ-Разград.

 

 

 

 

 

< Назад