21.05.2024

Росен Желязков: Основната ни цел е доходите на българите да достигнат 80% от европейските

За следващите 4 години основен наш приоритет ще бъде доходите на българите да стигнат 80% от европейските. Това заяви водачът на листите за Европейски парламент и за област Благоевград Росен Желязков в село Церово. На срещата присъстваха областният координатор на ГЕРБ и кандидат за евродепутат Андрей Новаков, кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Илиан Георгиев и Красимир Керезов, общинските ръководители на Благоевград и Банско Атанас Камбитов и Александър Мацурев, както и кметът на селото Иван Саков. Росен Желязков припомни, че при влизането на България в Европейския съюз доходите на българите са били 40% спрямо европейските, а сега са около 60-62%.

„Важно е следващото правителство да съумее да възстанови загубената преди 3 години връзка между централната и местната власт. Знаем вашите проблеми, свързани с водопровода и канализацията, с възстановяването на читалището. Точно затова трябва средствата от ЕС да достигат и до малките населени места. Сигурен съм, че следващото правителство с водеща сила ГЕРБ ще го направи", каза още Росен Желязков. Той изтъкна, че ГЕРБ е партия, която иска нещата да се случват, а не да дават празни надежди. Във времето сме доказали, че изпълняваме поетите ангажименти и можем да носим отговорност, добави още водачът на листата за Европейски парламент.

„Преди няколко години дойдоха едни млади и учени момчета, наръсиха обещания на килограм. Но животът не само не се подобри, а застина. Ние сме единни и обединени, имаме обща цел – хората да живеят по-добре и да се възползват повече от възможностите, които дава Европейския съюз", категоричен беше Росен Желязков

„Росен Желязков е излъчван пет пъти от Благоевград за народен представител. За първи път нашата област имаше човек на най-високата позиция в държавата – председател на Народното събрание. През годините е обиколил всички населени места от областта и знае проблемите и как могат да бъдат решени", заяви областният координатор на ГЕРБ и кандидат за евродепутат Андрей Новаков. Той допълни, че България е изгубила много възможности заради боричканията в правителството – загубени пари за осветление, за улици, за тръбопровод.

Кметът на с. Церово Иван Саков призова на изборите да се гласува с номер 22 за ГЕРБ, за да може България да се развива.

< Назад