16.09.2022

Росица Кирова: Във Вашингтон оценяват високо ГЕРБ като отговорен партньор

„С радост мога да отбележа признателността, която моите домакини от Вашингтон демонстрираха към ПП ГЕРБ, оценката им за ролята на предвидим и отговорен партньор, полагащ усилия за запазване на демократичните ценности и евроатлантическата ориентация на България”. Това каза водачът от гражданската квота на листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин Росица Кирова, която беше на тридневно работно посещение в американската столица. „Посещението бе вълнуващо за мен по две причини. Първата е, че във Вашингтон искрено ги е грижа за България, и знаят че предстоящите месеци ще бъдат трудни за страната ни. Съобщението, което аз нося до България е, че можем да разчитаме на тяхната неподправена помощ като съюзници и приятели в настоящето и бъдещето”, заяви г-жа Кирова.

Във Вашингтон тя е посетила няколко организации и правителствени институции и по време на разговорите е получила широка подкрепа към гражданските инициативи и структури.

„Основна тема на разговорите ни бяха събитията в Европа и предизвикателствата, които тези събития отправят пред всеки български гражданин. Убедена съм, че цялата демократична общност, заедно с ПП ГЕРБ и другите трансатлантически политически съюзници в българския парламент, ще продължим линията на комуникация и сътрудничество”, допълни Росица Кирова.

 

 

< Назад