04.06.2019

Със съдействието на Павел Христов четвъртокласници от Варна получиха в парламента удостоверенията си за завършен начален етап на образование

Със съдействието на народния представител от ГЕРБ Павел Христов четвъртокласници от Варна посетиха парламента. Учениците от Основно училище „Добри Чинтулов”, които тази година са с най-висок успех от външното оценяване, бяха посрещнати от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя поздрави децата и с удоволствие прие лично да им раздаде удостоверенията за завършен начален етап на образование.

Цвета Караянчева и Павел Христов отговориха на всички въпроси, които учениците поставиха относно работата в парламента и процеса, чрез който законопроектите стават закони.

„Девизът на ОУ „Добри Чинтулов” е „Училището, което сбъдва мечти“, затова Ви благодарим, че днес учениците сбъднаха една своя мечта”, коментира заместник-директорът Женя Димитрова по повод възможността децата да се запознаят отблизо с работата на парламента.

„Председателят на НС Цвета Караянчева активно подкрепя инициативите, с които целим да утвърдим парламента като достъпна за всички граждани институция и да допринесем за прозрачността в работата му”, коментира по време на срещата Павел Христов. Той пожела на варненските ученици да съхранят своята любознателност и да продължат успешно образователния и професионалния си път в България.

 

< Назад