15.09.2022

Старозагорските кандидати за народни представители от ГЕРБ - СДС: Казанлък е атрактивно място за инвестиции, туризъм, култура и спорт

Областната информационна шатра на ГЕРБ – СДС днес беше в центъра на Казанлък. Кандидатите за народни представители от листата на коалицията разговаряха с жителите и гостите на Града на розите. Една от основна тема беше създаването на подходяща среда за бизнес и инвестиции. „Наш ангажимент за Казанлък е привличането на нови работодатели и производство, както и реализиране на успешна индустриална зона. Казанлък има потенциала да бъде атрактивна бизнес дестинация“, категорични са кандидат-депутатите.

Водачът на листата Красимир Вълчев посочи, че образованието ще продължи да бъде стратегически национален приоритет. В рамките на 4-годишния мандат учителските заплати ще бъдат поне 125% от средната работна заплата в страната, а за академичните длъжности - над 150% от средната работна заплата в страната. Ще бъдат удвоени и възнагражденията на работещите в културния сектор. „Най-важното, с което трябва да се заемем е да намалим инфлацията до средноевропейско ниво чрез комплексни политики и строг контрол, както и да гарантираме надеждни доставки на енергийни ресурси на достъпни цени“, подчерта Красимир Вълчев. Той добави, че коалицията се ангажира с компенсации на небитовите потребители, публичните институции и земеделски производители за природен газ и електроенергия.

От думите на казанлъчани стана ясно, че в града им, който посреща хиляди туристи по време на емблематичните Празници на розата, се усеща липсата на многофункционална зала, която да обезпечи големи културни и спортни прояви. „Ще работим в посока на осигуряване на средства за изграждане на модерно съоръжение, защото нашият град го заслужава. За да бъдем максимално гъвкави и привлекателни не само за туристите, но и за нашите съграждани, друг приоритетен момент е и създаването на мрежа от пешеходни и велоалеи до всички знакови обекти в града ни, както и основен ремонт и възстановяване на парк „Северен“ и стадион „Севтополис“, с особено внимание към Зоната за хвърляния“, подчерта Илиана Жекова – която е под №3 в листата на ГЕРБ - СДС в Старозагорски избирателен район за предстоящите избори на 2 октомври.

По време на областния информационен ден в Казанлък бяха представени и няколко от националните приоритети, записани в Плана за възстановяване от кризата. Един от тях е осигуряване на 1,177 млрд. лева за безплатно саниране на жилищни сгради. „Това е програма, която реално спестява от семейния бюджет всеки месец чрез сметките за ток. Прави градовете ни по-красиви, прави домовете ни по-уютни“, допълниха кандидатите за народни представители. Предвидено за региона още е и изграждането на обходен път до Казанлък, водещ към тунела под Шипка.

В откритата приемна за граждани участва и областният координатор на ГЕРБ – Стара Загора Радостин Танев.

 

< Назад