22.10.2019

Тодор Тодоров, кандидат за кмет на с. Мещица: Без празни обещания, с д-р Церовска ще работим за развитието на нашето село

„В село Мещица е целият ми живот. Роден съм и израснах тук. Тук е моето семейство, бизнес и тук е моето бъдеще. Няма да давам големи обещания, но ще работя за реални неща, които да бъдат в полза на местните жители“. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Мещица Тодор Тодоров на среща с местните жители. Той беше подкрепен от кандидата за втори мандат на община Перник Вяра Церовска, народния представител д-р Александър Александров и кандидати за общински съветници.

„Голяма наша болка е пустеещият язовир. Не всяко село има такова съоръжение.  Ние трябва да се възползваме от предимство, което имаме и да използваме максимално по предназначение. Акцентът ни в следващите години ще бъде да решим трайно проблемите с водата в село Мещица. Всяка крайна точка да не бъде сметище. С подкрепата на ГЕРБ и д-р Церовска ще работим за развитието на спорта, като ще използваме потенциала на това пустеещо място в училищния двор, за да изградим спортно игрище с изкуствен терен. Ще работим за изграждането на парк, който ще може да се използва от всички възрастови групи за отдих, почивка и спорт. Всички ние го заслужаваме“, каза още той и се ангажира да обърне внимание на главния път, улиците  и разрушените тротоари.

„Липса на инициативност от  досегашния кмет е причината в селото да не се случи нещо в двата му мандата, а да е изцяло занемарена“, категорично заяви Тодор Тодоров.

"Вижда се разликата в направеното и ненаправеното в различните кметства на нашата община. Ние показахме, че работим за промяна и развитие. Това може да се случи само със силен екип, само с активни хора.  Когато поехме управлението на община Перник, задълженията бяха 37 млн. лева при бюджет от 51 млн. лева за една година. Огромно предизвикателство и много сериозна работа се искаше от нас, за да можем днес да застанем пред вас с достойнство и да поискаме отново вашата подкрепа", сподели Вяра Церовска. Тя отбеляза, че още тази седмица ще започне цялостно преасфалтиране на ул. "Граово".

"Не само направихме проектиране на ул. "Граово", но ще още тази седмица започваме ремонта, който включва цялостна подмяна на водопровода. Тази улица е връзката на жителите на село Мещица с центъра на град Перник", отбеляза Вяра Церовска и допълни, че проблемът с водата в Перник е жесток.

"Всичките тръби са строени в средата на миналия век. Отдавна е изтекъл техният срок. Загубата на вода от язовир Студена до дома на всеки един от  нас е 80%. Направихме и проект, изготвихме план, които са съгласувани с отговорните институции. За първи път имаме реално подписан договор между ВИК Асоциацията и МОСВ за изграждане на нова водопроводна мрежа", каза още тя.

Народният представител д-р Александър Александров не скри радостта си, че вижда толкова много хора, които подкрепят кандидатите на политическа партия ГЕРБ.

„За мен това е ясен знак, че жителите на село Мещица имат нужда тук и да се случи промяна. Защото за да има промяна, няма време за почивка и бягане от отговорност“ , заяви депутат от област Перник

 

 

 

< Назад