28.06.2018

Ученици от Баните посетиха парламента по покана на д-р Красимир Събев

Ученици от община Баните посетиха Народното събрание по покана на депутата от ГЕРБ д-р Красимир Събев. Групата бе от 27 деца от първи до 11-ти клас, които са възпитаници на СУ „Христо Ботев“. Учениците бяха придружавани от директора на училището Пенчо Токучев и техни преподаватели.

Д-р Събев посрещна младите си гости, разказа им за основните правомощия на институцията и ги запозна със свои колеги.

Младежите разговаряха с председателя на парламента Цвета Караянчева, която ги запозна с основните функции на Народното събрание и подчерта, че законодателната институция се стреми да предостави възможност на гражданите да посетят парламента и да научат повече за работата на народните представители.

С учениците се срещна и председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова, която също е народен представител от Смолян.

Децата и младежите се интересуваха детайлно от законотворческият процес, приемането на нормативните актове, работата на парламентарните комисии и начинът, по който те се сформират.


В рамките на посещението си те разгледаха и пленарната зала, в която стават дебатите и гласуването, като проследиха дискусиите от балкона.

 

Д-р Красимир Събев им пожела да продължат да развиват своя потенциал, да са будни и заинтересовани, да следват своите цели и мечти.

 

< Назад